/Media/Dcyebtsj/Logo Huisman

Stichting Vrienden van Techniek M&W zet zich in voor behoud techniekvakken in het voortgezet onderwijs

Geen techniekvakken meer op het voortgezet onderwijs in Maas & Waal? Dat moet voorkomen worden. Stichting Vrienden van Techniek zet zich daarom in om de branche en het techniekonderwijs te beschermen. Deze stichting, waar ook Huisman onderdeel van uitmaakt, is twee jaar geleden opgezet door een bedrijvencollectief in de regio nadat hen ter ore kwam dat de techniekvakken in de omgeving geschrapt zouden worden. 

14 december 2022, 12:00

Als Huisman Etech Experts vinden wij het belangrijk voor de jeugd van Maas & Waal dat de techniekvakken blijven bestaan. Rob Huisman vertelt: ‘Als er geen technieklessen zijn voor potentiële techniekleerlingen dan gaan ze weg uit de streek en ze komen ook nooit meer terug. Voor de bedrijven van Maas en Waal zijn er dan op de lange termijn geen mensen meer.

1 december vond een bijeenkomst plaats op onze vestiging in Druten voor leden van de stichting, wethouders Rob Reuvers en Gérard de Wildt, het Pax Christi College en het TechniekLokaal. Met de bijeenkomst is de samenwerking tussen het Pax Christi College en de stichting nog meer gegroeid. Wethouder gemeente West Maas en Waal Rob Reuvers zegt over het belang van de samenwerking: “De kinderen hier opleiden en ze hier houden, kan alleen gerealiseerd worden door de krachtige samenwerking binnen de driehoek onderwijs, ondernemers en overheid.”

Meer weten? Lees hier het artikel van de Maas & Waler.