/Media/Dcyebtsj/Logo Huisman
Consument

Zonnepaneleninstallatie

Van advies tot installatie en onderhoud. Wij zijn uw totaalpartner voor zonne-energie.

Advies?

Advies?

Willem vertelt je meer.

Totaalpartner in zonne-energie

Zonnepanelen hebben de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Mede door de sterk verbeterde technologie is de terugverdientijd flink korter geworden. Het installeren van zonnepanelen wordt dan ook steeds aantrekkelijker. Huisman Etech Experts levert en monteert zonnepanelen voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. 

Eenvoudig geïnstalleerd, een optimaal rendement

Onze ervaren adviseurs begeleiden het volledige proces – van advies tot installatie en het opzetten van een monitoringsysteem. We kijken samen naar de meest geschikte oplossing voor uw situatie en gebruiken alleen producten die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. We maken vooraf een berekening van de opbrengsten en terugverdientijd. De opbrengsten kunt u vervolgens eenvoudig monitoren via een app.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen installatie

Hoe weet ik of mijn dak geschikt is voor zonnepanelen?

Zowel platte als schuine daken zijn geschikt om zonnepanelen te plaatsen. Zonnepanelen werken het beste als ze richting het zuiden zijn geplaatst onder een hellingshoek van 36 graden. Maar ook met een dak dat tussen het zuidoosten en zuidwesten staat met een helling van 20 tot 60 graden kunt u nog een prima rendement behalen. Het is zelfs mogelijk om zonnepanelen in een oost- of west-opstelling te plaatsen. We adviseren u graag.

In hoeveel jaar verdien in zonnepanelen terug?

Gemiddeld genomen verdient u zonnepanelen terug binnen 5-8 jaar. Aangezien zonnepanelen minimaal 25 jaar meegaan, profiteert u daarna nog ruim 15 jaar van gratis energie. Zonnepanelen hebben bovendien een gunstig effect op de woningwaarde.

Werken zonnepanelen ook in de winter?

Zonnepanelen werken op basis van licht en wekken dus ook in de winter energie op. Van oktober tot maart is dat zo’n 30% van de jaarproductie. De overige 70% wordt in de periode van april tot september opgewekt.

Zit er veel onderhoud aan zonnepanelen?

Nee, in principe hoeft u niets te doen aan uw zonnepanelen. Regen zorgt dat ze schoon blijven. Om het hoogste rendement te behouden, adviseren wij u om één keer per jaar de panelen af te wassen. Zo heeft u jaren plezier van een goed werkende en renderende installatie.

Moet ik mijn zonnepanelen apart verzekeren?

Indien de zonnepanelen op uw eigen woning liggen, dan vallen ze onder de bestaande opstalverzekering van de woning. Informeer voor alle zekerheid bij de verzekeringsmaatschappij of uw opstalverzekering de zonnepanelen dekt. Belangrijk hierbij is of de zonnepanelen gemonteerd zijn aan het dak of dat ze los op het dak staan. Wanneer de zonnepanelen los liggen, zijn ze geen onderdeel van het onroerend goed. De kans is dan groot dat uw zonnepanelen door de opstalverzekering niet gedekt zijn. Ben u geen eigenaar van de woning, dan is het verstandig om te kijken of een extra verzekering nodig is.

Zo doen we dat

Al bijna 70 jaar.

Uw wensen

Voor welke uitdaging u ook staat, wij engineeren, installeren en denken met u mee. Innovatieve oplossingen voor nu én in de toekomst.

Advies op locatie

Elke situatie is anders en vraagt om een oplossing op maat. Daarom komen onze adviseurs graag bij u langs voor een persoonlijk gesprek.

Plan en prijs

We begeleiden het volledige traject, van advies, offerte, installatie tot beheer en monitoring.
Overzichtelijk, snel en transparant.

Wij regelen het

Onze bevlogen medewerkers engineeren, installeren en onderhouden volgens de hoogste kwaliteitseisen. En zijn pas tevreden wanneer alles geregeld is.

Zodoenwedat

Onze certificeringen