/Media/Dcyebtsj/Logo Huisman
Huisman Etech Express

Duik in de techniek met de Huisman Etech Express

Via Huisman Etech Experts maken jaarlijks vele jongeren op een laagdrempelige wijze kennis met techniek. Met onze Etech Express verzorgen wij technische workshops op basisscholen en middelbare scholen in de regio. Deze tot mobiele werkplaats omgebouwde lijnbus staat garant voor een unieke techniekervaring voor leerlingen in verschillende leeftijdsgroepen.

Voor toekomstige #Etechexperts

Meer over de Huisman Etech Express

Onze samenwerking met scholen

Als familiebedrijf doen we van oudsher veel om jongeren te interesseren en enthousiasmeren voor techniek. Regelmatig nemen wij deel aan techniekdagen in de regio. Daarnaast ontvangen wij schoolklassen voor een bezoek aan ons bedrijf en een elektrotechnische workshop. Jaarlijks begeleiden wij een groot aantal stagiairs en afstudeerders. Er liggen dan ook volop kansen voor jongeren in de techniek. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ laten wij de jeugd graag kennismaken met de uitdagingen van ons vak.

Welkom in de Huisman Etech Express

Om de workshops nóg leuker en toegankelijker te maken, speelden wij al langer met het idee van een mobiele werkplaats. Het balletje ging rollen toen we een oude lijnbus tegenkwamen. We hebben hem volledig gestript en heringericht. Achterin kunnen de leerlingen plaatsnemen op een bank en via een groot scherm een presentatie volgen. Daarna gaan ze onder begeleiding van onze eigen experts aan de slag aan de volledig uitgeruste werkbanken. De technische workshops die wij voor scholen verzorgen, zijn afgestemd op het niveau en de leeftijd van de leerlingen. Er is een Instax camera aanwezig waarmee de leerlingen na afloop een selfie kunnen maken als aandenken.

20230525 Basisschool De Montijn (17)

Voor verschillende leeftijden

Van basisschoolleerlingen tot middelbare scholieren – wij hebben voor diverse leeftijdsgroepen een leuke praktijkopdracht uitgewerkt. Deze zijn uitgewerkt door onze experts uit het werkveld en gebaseerd op werkzaamheden die zij dagelijks tegenkomen. De opdrachten zijn op voorhand getoetst bij scholen waar veelvuldig mee samengewerkt wordt.

Boek de Huisman Etech Express

Zijn jullie een basis- of middelbare school in het Land van Maas en Waal en het Rijk van Nijmegen, inclusief Cuijk, Oss en Tiel? Dan komen wij graag naar jullie toe met onze Huisman Etech Express. De duur van de workshop zal in onderling overleg bepaald worden, waarbij we rekening houden met jullie specifieke lesprogramma’s en -rooster. Idealiter kunnen er 10 leerlingen tegelijk in de bus, maar dit hangt ook af van de samenstelling van de klassen en wensen van de school. De Huisman Etech Express komt volledig kosteloos bij de school voorgereden. Neem contact op om de Huisman Etech Express te reserveren! 

Opening Huisman Etech Express

The making of…

Verschillende collega’s waren betrokken bij de ombouw van een oude lijnbus tot de Huisman Etech Express. De elektrotechnische werkzaamheden hebben wij uiteraard zelf uitgevoerd en daar kunnen wij alles over vertellen. Daarnaast hebben wij prettig samengewerkt met de volgende bedrijven uit de regio: