/Media/Dcyebtsj/Logo Huisman
Sinds 1955

Totaalpartner in elektrotechniek

Onze bevlogen medewerkers engineeren, installeren en onderhouden met passie en kennis.

Ons verhaal
Onze historie
Waar we voor staan
Onze certificeringen
MVO: bewust verantwoordelijk

Ons verhaal

Huisman Etech Experts is dé innovatieve totaalpartner in elektrotechniek. Onze 300 bevlogen medewerkers engineeren, installeren en onderhouden voor opdrachtgevers over de hele wereld. Met passie werken wij aan kwalitatieve en functionele oplossingen in diverse branches. Wij zijn daarbij uiterst flexibel en denken áltijd in oplossingen, ook als anderen deze niet zien. Met een snelle en uitstekende service maken wij het verschil.

Onze historie

1955 1955

Huisman Elektrotechniek

De geschiedenis van de Huisman Etech Groep neemt ons terug naar 1955. De heer W. Huisman start op 1 juni van dat jaar zijn ‘Elektro Technisch Bureau W.H. Huisman’. In het schuurtje van zijn ouderlijke woning op steenfabriek Turkswaard begint hij met het automatiseren van onder meer steenfabrieken. In de loop van de jaren groeit zijn klantenkring en wordt het noodzakelijk om steeds een nieuw en groter bedrijfspand te betrekken

1970 1970

Huisman groeit door

In de jaren ’70 wordt het bedrijfspand in Afferden uitgebreid en groeit het aantal medewerkers flink. Dit zorgt voor verdere groei en bekendheid op elektrotechnisch gebied, met veelzijdigheid en een goede reputatie als ons handelsmerk. Industriële installaties, paneelbouw, waterkunstwerken, nieuwbouw en service & onderhoud behoren in die tijd tot onze dagelijkse werkzaamheden. Ook het vervaardigen en installeren van schakelpanelen en besturingssystemen is onderdeel van ons dienstenaanbod.

1980 1980

Vooroploper op het gebied van computergestuurde industriële automatisering

Begin jaren ’80 breekt het tijdperk van computergestuurde industriële automatisering aan. Wij lopen hiermee voorop. Ook de werkzaamheden in de maritieme wereld nemen fors toe. Tevens wordt de projectadministratie vanaf die tijd gedaan met behulp van een geavanceerd computersysteem. Als een van de eerste installateurs in Nederland maken wij in die tijd gebruik van CAD-systemen voor het maken van besturingsschema’s en tekeningen.

1985 1985

Peter en Rob Huisman treden tot het bedrijf

Zoons Peter en Rob Huisman, de huidige eigenaren van Huisman Etech Experts, treden in de jaren ’80 toe tot het bedrijf en vormen vanaf 1992 samen met Sander van Gelder de nieuwe directie van het bedrijf. Begin jaren ‘90 vindt dhr. W. Huisman dan ook de tijd rijp om van zijn welverdiende vrije tijd te gaan genieten. Hij komt nog jarenlang langs voor een kopje koffie en blijft tot het laatste moment geïnteresseerd in de mooie projecten.

1987 1987

Nieuwe locatie in Druten

Eind jaren ‘80 zijn wij dusdanig gegroeid dat de locatie in Afferden te klein is geworden. In 1987 wordt een prachtige nieuwe locatie gevonden aan de Koningstraat 101 in Druten en in 1988 nemen we het bedrijfspand in gebruik. Tot op de dag van vandaag bedienen wij onze klanten vanuit deze locatie.

2003 2003

Nieuwe locatie in Elst voor onze afdeling paneelbouw

In 2003 vestigen we ons ook in Elst en in 2009 bouwen we daar een volledig nieuwe locatie voor onze afdeling paneelbouw. Vanuit deze goed geoutilleerde werkplaats met deskundige medewerkers vinden dagelijks vele besturings- en bedieningspanelen hun weg naar mooie projecten over de gehele wereld. Om onze relaties nog beter te bedienen hebben we, naast ons hoofdkantoor in Druten en Elst, inmiddels vestigingen in Hamburg (D), Monaco en Buitenkaag. Want als het om elektrotechniek gaat, zijn onze mogelijkheden grenzeloos.

2016 2016

Vernieuwde uitstraling en naam

De Huisman organisatie transformeert zich in de laatste jaren tot een elektrotechnische dienstverlener van formaat. In 2016 ondergaat Huisman Etech Experts een uiterlijke metamorfose, een vernieuwde uitstraling die meer bij het innovatieve en internationale karakter past. Zo wordt de naam Huisman Elektrotechniek officieel veranderd naar Huisman Etech Experts en krijgt ook het logo en de huisstijl een opfrisbeurt. Met deze veranderingen treedt ook de derde generatie toe tot het bedrijf. Een aantal dingen veranderen echter ook niet: tot op de dag van vandaag werken we met veel relaties die vanaf het begin onderdeel van ons succes zijn. En daar zijn we trots op.

2021 Derde Generatie JVG 8001

Vol vertrouwen richting de toekomst

Om de scheepswerven in het westen van het land beter te kunnen bedienen, werd in 2021 een nieuwe locatie geopend in Buitenkaag. De directie werd uitgebreid met Erwin Moorman, die al jaren een vaste kracht is binnen ons bedrijf en Jeroen Braam. We bestaan ruim 65 jaar en zijn uitgegroeid tot een elektrotechnische speler van formaat. Met volop ontwikkelpotentieel en plannen voor verdere professionalisering, gaan wij de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Samen met ons team van ruim 300 professionals waar wij super trots op zijn.

Waar we voor staan

Al bijna 70 jaar.

We helpen snel

Korte lijnen, persoonlijk contact, daar houden wij van. Met onze 24-uurs service maken wij keer op keer het verschil. Onze experts staan altijd voor u klaar.

We vinden een oplossing

Dit is de rode draad in onze dienstverlening. Wij denken namelijk áltijd in oplossingen, ook als anderen deze niet zien.

We denken vooruit

Een partner die meedenkt, engineert en installeert. Met de beste producten, vol passie en altijd innovatief. Oplossingen voor nu én in de toekomst.

Service Beheer

Onze certificeringen

Huisman Etech Experts hecht veel waarde aan kwaliteit, veiligheid, milieu en duurzaamheid. Daarom laten wij ons bedrijf en materialen met regelmaat extern toetsen door onafhankelijke partijen aan de hand van certificaten en erkenningsregelingen.

Wij zijn als Huisman volledig gecertificeerd binnen ons vakgebied. Niet alleen zijn wij KOMO-installateur, we zijn tevens een erkend leerbedrijf. Tevens zijn we gecertificeerd volgens de CO2 prestatieladder. De verschillende certificaten geven aan waar wij voor staan: vakmanschap, veiligheid en betrouwbaarheid. Voor u als klant is de certificering een garantie van onze gegarandeerde kwaliteit.

Huisman Etech Experts bezit de volgende certificeringen:

Vooruitstrevend Maatwerk Mvo

MVO: bewust verantwoordelijk

Huisman Etech Experts onderneemt bewust en verantwoordelijk. Dit vertaalt zich naar onze dagelijkse werkwijze, waarin we zuinig omgaan met onze middelen, materialen en energiebronnen. Denk hierbij aan de diverse laadpunten en zonnepanelen, maar ook de mogelijkheid tot het recyclen en hergebruik van diverse middelen en materialen. 

Duurzame innovaties

Daarnaast lopen we graag voorop in het aanbrengen van nieuwe duurzame innovaties. Dit doen we vaak in samenwerking met onze partners. Voorbeelden hiervan zijn de ontwikkelingen van hybride jachten en elektrische veerponten. 

Samen verder bouwen?

Bouwen en innoveren met ondernemers, dat is wel aan ons besteed. Daarom werken we graag samen met u aan duurzame innovaties. Heeft u een idee of bent u geïnteresseerd in het ontwikkelen van duurzame innovaties? Neem contact op met ons innovatieteam.