/Media/Dcyebtsj/Logo Huisman

Als student aan de slag bij Huisman

In september zijn zes jongeren bij Huisman Etech Experts begonnen aan hun stage/BBL-traject. Ricky, Max, Daan, Roy, Mick en Joep vertellen over hun eerste ervaringen. “Je leert hier dingen die je op school niet ziet en wordt goed begeleid”, klinkt het enthousiast.

15 september 2022, 08:00
2021 Alwies Lukkezen 2 JVG 1908
Alwies Lukkezen

Veel vrijheid

Ricky studeert elektrotechniek aan Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch, met de focus op industriële automatisering. Bij Huisman maakt hij een proefopstelling voor een autonoom verplaatsbaar drijvend zonnepark. “De zonnepanelen liggen er al, maar we gaan ze nu slim maken zodat ze autonoom naar de zon kunnen draaien”, vertelt Ricky, die het programmeerwerk doet. “Ik hoop veel nieuwe dingen te leren. We krijgen bij Huisman veel vrijheid. Zo kunnen wij thuis werken als dit een keer nodig is. Op kantoor kan ik overal aankloppen en binnenlopen. De collega’s helpen mij graag, zijn zorgzaam en betrokken. Ik krijg snel antwoord op mijn vragen. Na mijn studie wil ik aan de slag in de industriële automatisering. Ik hou van afwisseling. Nu werk ik met zonnepanelen, maar een volgende keer misschien wel aan een machine voor een broodbakkerij.”

 

Echt familiebedrijf

Ook Royd studeert aan Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Hij doet voor Huisman onderzoek naar nieuwe producten voor een hybride powersysteem in een luxe jacht. “Tijdens mijn eerste gesprek bij Huisman vroeg men mij naar mijn interesses. Ik gaf aan graag in de maritieme sector te willen werken. Op basis daarvan heb ik mijn stageopdracht gekregen. Ik ga nieuwe producten voor het hybride powersysteem zoeken, kijken hoe ze in elkaar zitten en een proefopstelling maken. Deze stage is mijn eerste praktijkervaring. Huisman voelt echt als een familiebedrijf. De medewerkers zijn flexibel en niet superformeel. Als je zelf het initiatief neemt, krijg je antwoord op al je vragen. Ik werk in een ruimte met collega’s die verstand hebben van waar ik mee bezig ben.”

 

Fijne sfeer

Max, student technische bedrijfskunde aan de HAN in Arnhem, is bezig aan zijn tweedejaarsstage. “Veel leuker dan op school zitten!”, zegt hij lachend. “Bij Huisman lopen veel projecten tegelijk. Ik ga onderzoeken hoe we de werkzaamheden beter kunnen plannen. We hebben daar een projectkaart voor. Voor mij is dit al mijn tweede stage. Eerder liep ik stage in een ander bedrijf, maar toen waren we met z’n tweeën. Nu doe ik het alleen. Huisman is een fijn bedrijf met een goede sfeer en collega’s die heel behulpzaam zijn.”

 

Veel bijleren

Ook Daan, student industriële automatisering aan Avans Hogeschool, heeft het naar zijn zin bij Huisman. “Dit is mijn eerste HBO-stage. Ik werk mee aan de ontwikkeling van een semiautonoom besturingssysteem op basis van GPS voor een positioneringsoplossing. Dit naar aanleiding van een vraag uit de markt. Er komt veel machineveiligheid bij kijken. Ik vind het leuk om bij een bedrijf te mogen werken. Je ziet hier dingen die je op school niet tegenkomt. Ik zou later graag als software engineer werken.”

 

In de machinekamer

Mick studeert aan het Technovium in Nijmegen en is begonnen aan zijn BBL-traject. “Ik kende Huisman Etech Experts al en heb gekeken waar ze gevestigd zijn. Ze doen veel verschillende dingen op het gebied van elektrotechniek. Ik werk momenteel mee in de jachtbouw op een werf in Oss. Dat was niet mijn eerste keuze, maar het bevalt me goed! Ik monteer kabels in de machinekamer en word daarbij goed begeleid. Het is hard werken, maar wel leuk. Mijn BBL traject duurt 3 jaar, waarbij ik één dag per week naar school ga. Na mijn studie wil ik het liefst aan de slag in de bouw of de utiliteit.”

 

Paneelbouw

Joep, derdejaars mbo-student aan Rijn IJssel in Arnhem, loopt mee in de paneelbouwwerkplaats in Elst. Hij kwam met Huisman in contact via een bedrijven beurs op school. “Ik help bij het bouwen van besturingspanelen. Vandaag ga ik gaten boren in deuren. Ik heb fijne collega’s die mij goed ondersteunen. Iedereen wil me helpen. Dit is al mijn tweede stage. Eerder was ik stagiair bij een ander bedrijf in de technische dienst. Wat ik nu doe vind ik leuker. Ik hoop veel bij te leren. Na mijn MBO wil ik graag een HBO mechatronica gaan doen. Daarna zien we weer verder. In ieder geval wil ik met mijn handen bezig zijn! Mijn stage duurt 20 weken. Ik ga één dag per week naar school. De combinatie van school en werk is goed te doen, ook al maak ik lange dagen.

 

Begeleiding

Alle stagiairs kunnen met vragen terecht bij opleidingscoördinator Alwies Lukkezen, die ook het contact met de scholen onderhoudt. Verder hebben ze één of meerdere directe begeleider(s) op hun project. “Stagiairs mogen overal binnenlopen”, zegt Alwies. “Dat is onze insteek bij een stage. De begeleiders zorgen dat de stagiaires hun stage goed kunnen doorlopen en geholpen worden bij vraagstukken. Vanzelfsprekend mogen onze stagiairs ook meedoen met onze borrels en bedrijfsuitjes. Ze zijn overal welkom.”

Diverse stagiairs komen naast hun stage ook vakantiewerk doen en bouwen zo ervaring op en leren ons bedrijf goed kennen. Tijdens en na de afronding van hun opleiding wordt er gezamenlijk gekeken naar een mooie functie binnen ons bedrijf.

 

Heb jij ook interesse in een leer- en werktraject, stage- of afstudeerplaats bij Huisman? Neem dan contact met ons op, we koppelen jouw interesses graag aan de mogelijkheden binnen onze organisatie.

Mick

Joep

Ricky, Royd, Max en Daan