/Media/Dcyebtsj/Logo Huisman

Daar komt de Huisman Etech Express!

Na maandenlange geheimhouding was het eindelijk zover; Op 22 mei onthulden wij samen met collega’s, leerlingen van verschillende scholen en niemand minder dan Jochem van Gelder de Huisman Etech Express!

22 mei 2023, 16:00

Mobiele werkplaats

“Er liggen ontzettend veel kansen voor jongeren in de techniek”, volgens directeuren Peter en Rob Huisman. “De hele sector is keihard op zoek naar medewerkers. Ons specialisme, elektrotechniek, is hartstikke spannend. Dit ontdekken jaarlijks vele stagiairs en afstudeerders bij ons bedrijf. We wilden graag nog meer ruimte creëren voor jongeren om kennis te maken met techniek. Al een poosje speelden we met het idee van een mobiele werkplaats. Vorig jaar kwamen we een oude lijnbus tegen. Zo is het idee van de Huisman Etech Express ontstaan.”

Metamorfose

De bus is door onszelf samen met lokale partners volledig gestript en heringericht. Vanzelfsprekend is deze voorzien van onder andere nieuwe elektrische bekabeling en verlichting. Achterin is een bank geplaatst waarop leerlingen op een groot scherm een presentatie kunnen volgen. Aan moderne en volledig ingerichte werkbanken kunnen de jongeren zelf de handen uit de mouwen steken.

 

Voor iedere leeftijd

De Huisman Etech Express is ontworpen om workshops te geven op regionale basisscholen en middelbare scholen. Voor iedere leeftijdsgroep is een opdracht bedacht en uitgewerkt door de eigen Huisman Etech Experts uit het werkveld. Zij zullen de jongeren ook bijstaan in de uitvoering. De opdrachten zijn op voorhand getoetst bij scholen waar veelvuldig mee samengewerkt wordt. Na afloop kunnen de jongeren als aandenken een Instax selfie maken met klasgenoten en krijgen zij een goodiebag mee.

 

Multi-inzetbaar

De duur van een technische workshop in de Huisman Etech Express wordt bepaald in overleg met de scholen, waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke lesprogramma’s en -roosters. Er kunnen maximaal 15 leerlingen tegelijk in de bus, ongeveer een halve klas. De Huisman Etech Express komt volledig kosteloos bij de school voorgereden. Daarnaast kan de Etech Express ingezet worden als rijdend praktijklokaal voor de bijscholing van ons eigen personeel.

 

The making of…

Verschillende collega’s waren betrokken bij de ombouw van een oude lijnbus tot de Huisman Etech Express. De elektrotechnische werkzaamheden hebben wij uiteraard zelf uitgevoerd en daar kunnen wij alles over vertellen. Daarnaast hebben wij prettig samengewerkt met bedrijven uit de regio.

Nieuwsgierig geworden? Kijk op www.huismanexpress.nl voor meer informatie!