/Media/Dcyebtsj/Logo Huisman

1.290 zonnepanelen op de schuur van een agrarisch ondernemer

Een agrarisch ondernemer uit het land van Maas & Waal wilde op het dak van zijn schuur met landbouwmachines zonnepanelen laten leggen om zo een positieve bijdrage te leveren aan de energietransitie. Om dit te realiseren vroeg hij subsidie aan vanuit de Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++). Wij hebben hem hierin geadviseerd en hebben het project van a tot z gerealiseerd.

Zonnepanelen
Land van Maas en Waal
2021

Meer weten?

Nicky vertelt je meer.

PV-installatie op maat

Omdat ieder dak uniek is zijn zonnepanelenprojecten altijd maatwerk. Vanwege de grootte van het project ging het traject van start met een uitgebreid advies. We betrokken hier ook andere partijen bij, waaronder netbeheerder Liander en Kenter. Medio 2021 hebben we op het dak van de schuur 1.290 zonnepanelen gelegd en aangesloten. We hebben de infrastructuur voor het kabeltracé gemaakt en de bekabeling gelegd naar het compactstation. Aangezien de elektrische installatie van de schuur een tijdelijke voorziening was, hebben we deze meteen meegenomen in het project. We hebben een Siemens Alpha verdeelinrichting laten ontwerpen en bouwen bij onze Paneelbouwafdeling in Elst en zo de elektrotechnische voorziening van de schuur en later ook de woning gerealiseerd.

20210420 Alphen JVG 2941 (5)
20210420 Alphen JVG 2941 (9)
20210420 Alphen JVG 2941 (2)

Toekomstgerichte oplossing

De installatie is volgens de Scios Scope 12 norm gemonteerd en opgeleverd. In de periode nadat de installatie in bedrijf was heeft Liander het verzoek bij de opdrachtgever neergelegd om een “schakelbedrijf” te worden. Liander kan dan tegen vergoeding de PV-installatie op afstand uitzetten om het totale vermogen op het net tijdelijk te verlagen om zo te voorkomen dat door overbelasting onder meer particuliere PV-installaties zouden uitvallen.

20210420 Alphen JVG 2941 (15)
20210415 Alphen (25)

Naast grootschalige PV-installaties voor de zakelijke markt realiseren wij ook kleine en middelgrote PV-projecten op onder meer gemeenschapsgebouwen en particuliere woningen.

Meer informatie?

Nicky vertelt je meer.