/Media/Dcyebtsj/Logo Huisman

Cambreur college

Het Cambreur College in Dongen wil dat leerlingen zich thuis voelen op school. In 2021 opende het nieuwe hoofdgebouw de deuren. Het is een prachtig, licht pand midden in het groen met een losse vleugel voor mavo, havo en vwo. Alle leervleugels worden verbonden door een grote, hoge aula met een tribune. Drie gymzalen, een ICT-plein en tal van andere faciliteiten maken het plaatje compleet.

Bouw, overheid & zorg
Dongen
2021
Meer weten?

Meer weten?

Joep vertelt je meer.

Open, lichte en duurzame school

Het voormalige hoofdgebouw van het Cambreur College voldeed niet aan de huidige normen en was qua techniek achterhaald en verouderd. Tijd voor vernieuwing! De school wenste een open en licht gebouw met veel verbinding tussen binnen en buiten. Ook duurzaamheid was een belangrijke eis.
Huismans Etech Experts werd gevraagd de elektrische installaties te verzorgen. Denk aan de noodverlichting en de domotica- en data-installaties. Een extra uitdaging was de vraag om een toekomstbestendig BENG-gebouw te realiseren: een Bijna Energie Neutraal Gebouw.

20200622 CAMBREUR JST2105
20210129 CAMBREUR JST1845
20210512 CAMBREUR NIEUWBOUW JST6767

Toekomstbestendig onderwijsgebouw

Wij realiseerden de domotica-installatie, de noodverlichting en inbraakinstallatie, de brandmeld/ontruimingsinstallatie, de data-installatie en de omroepinstallatie. Alle systemen samen borgen een veilige, slimme onderwijsomgeving die veel comfort biedt. De aangebrachte ledverlichting geeft veel licht en is duurzaam. Op het parkeerterrein installeerden we 6 laadpalen en op het dak brachten we 602 zonnepanelen aan. Het Cambreur College is daarmee klaar voor de toekomst.

20210510 CAMBREUR NIEUWBOUW JST6671

Soepele samenwerking

Voor dit project hebben we samengewerkt met veel verschillende partijen. Samen met HEVO, Mertens Bouwbedrijf, Megens Installaties, Cepezed, Klictet, H4D en LBP Sight hebben we een hoofdgebouw neergezet waar we trots op zijn. Een licht, duurzaam schoolgebouw waar leerlingen zich thuis kunnen voelen.

Meer informatie?

Joep vertelt je meer.