/Media/Dcyebtsj/Logo Huisman

De Vasim - van fabriek naar culturele hotspot

De Vasim is in de regio Nijmegen een begrip voor vrijwel iedereen. Deze voormalige fabriekshal aan de rand van Nijmegen was decennialang onderdeel van een kunstzijdespinnerij. De renovatie van deze oude fabriekshal was een omvangrijk project waarbij wij de elektrotechnische installaties hebben verzorgd. De Vasim, een tot culturele en sportieve hotspot getransformeerd markant gebouw, is onlangs opgeleverd.

Bouw & utiliteit
Nijmegen
2023
Meer weten?

Meer weten?

Erwin vertelt je meer.

Place to be

Het gebied rond De Vasim heeft een herbestemming gekregen als een permanente plek voor ambachtelijke bedrijven, sport en horeca. In dat kader is De Vasim omgebouwd tot een verzamelgebouw voor creatieve bedrijven en evenementen. Het pand is opgedeeld in kleinere en grotere werkruimten en locaties voor horeca. Er zitten onder meer een grafische werkplaats, een textieldrukkerij, een boks- en fitnessbedrijf, evenementenorganisaties en een softwareontwikkelaar voor het onderwijs. Met hun gezamenlijke activiteiten gaan zij van De Vasim een echte trekpleister maken.

DSC 2513B
333376876 1181359832744063 2243424756645192024 Nfull
DSC 2551B

E-installaties

Huisman Etech Experts heeft in bouwteamverband met Lingotto, Van de Klok en Van Delft Groep een belangrijke bijdrage geleverd aan deze transformatie. In oktober 2021 zijn we gestart met onze werkzaamheden. Naast de algemene e-installaties hebben wij de verlichtingsinstallaties, brandbeveiliging, de data-installaties en het wifi-netwerk ontworpen en geïnstalleerd. Verder hebben we in alle ruimten een onderverdeler geplaatst zodat elke huurder zijn eigen stroomverbruik kan afrekenen.

DSC 2527
DSC 2501 (1)

Gefaseerde aanpak

Het project is uitgevoerd in 3 fases. Fase 1 en 2 waren klaar voor de bouwvak van 2022, waardoor de eerste huurders alvast konden inhuizen. Gedurende fase 3 hebben we ons gericht op de spreekwoordelijke “puntjes op de i” en hebben we waar nodig aanpassingen gedaan om nog beter aan de wensen van de huurders te kunnen voldoen. Door deze fasering zijn we begonnen met een groep van bijna 20 medewerkers en in de laatste fase zijn we verder gegaan met een kleinere groep. Door goed overleg met onze bouwteampartners is de samenwerking altijd plezierig en constructief geweest.

 

Inmiddels hebben al 40 huurders zich in De Vasim gevestigd, en dat worden er de komende tijd nog meer. Nadat ook de horecabedrijven het pand hebben betrokken, zal De Vasim officieel geopend worden.

Meer informatie?

Erwin vertelt je meer.