/Media/Dcyebtsj/Logo Huisman

Elektrisch voetveer

Het Rivierengebied in Gelderland biedt fraaie riviergezichten en staat vol fruitbomen. Een prachtige locatie voor recreatieve activiteiten in de buitenlucht. Recreatiemaatschappij Uiterwaarde houdt zich bezig met de duurzame instandhouding van het Rivierengebied.

Maritiem
Gelderland
2021
Meer weten?

Meer weten?

Rob vertelt je meer.

Vooruitstrevende vloot

Uiterwaarde is haar volledige verenvloot aan het verduurzamen. Dit traject ging van start met de veerpont over de Rijn tussen Heteren en Renkum. Huisman Etech Experts werd gevraagd een ontwerp te ontwikkelen voor de volledige elektrotechnische aansturing en aandrijving.

Installatie
Varend
Opstap

Volledig elektrische voetveer

Samen met MARIN (Maritime Research Institute Netherlands) en Van Oossanen Naval Architects ontwierpen wij het eerste elektrisch aangedreven voetveer van Uit®waarde. Maatwerk! Alle veertrajecten zijn grondig geanalyseerd zodat Huisman één elektrische oplossing kan bieden voor de verschillende trajecten. Door overal gebruik te maken van dezelfde technologie zijn de elektrische veerponten onderhoudsvriendelijk en kostenefficiënt. Bovendien zorgt het Huisman Diagnose Systeem voor bediengemak en een comfortabele vaart.

Voetveer Blauwdruk
20200527 Pondje Doop Eerste Elektrische Pond (2)

Grote stap in verduurzaming

Huisman Etech Experts ontwierp en realiseerde de elektrotechnische aansturing en aandrijving. De veerpont wordt aangedreven door een 25 kWh elektromotor die zijn vermogen haalt uit 12 accu’s met een gezamenlijke netto-capaciteit van 45 kWh. Het accusysteem wordt ’s nachts opgeladen zodat de veerpont overdag volledig in bedrijf kan zijn. Ter ondersteuning van het accusysteem gedurende de dag zijn boven het gehele dek van de veerpont 20 zonnepanelen aangebracht. Het resultaat: heerlijk geruisloos varen zonder CO2-uitstoot.

Meer informatie?

Rob vertelt je meer.