/Media/Dcyebtsj/Logo Huisman

Gemeentehuis Overbetuwe

In 2020 is in de gemeente Overbetuwe het verbouwde gemeentehuis opgeleverd. Naast de renovatie van het bestaande pand is er een stuk nieuwbouw bijgekomen. Als onderdeel van een bouwteam ontwierp en implementeerde Huisman Etech Experts in eigen beheer diverse installaties: van de verlichting tot de CCTV en de brand- en inbraakbeveiliging.

Overheid & zorg
Elst
2020
Meer weten?

Meer weten?

Wesley vertelt je meer.

Vernieuwd gemeentehuis Overbetuwe

Het voormalige gemeentehuis, inclusief de gebouwgebonden installaties, was toe aan een grondige renovatie en moest ook worden uitgebreid. Huisman Etech Experts nam deel aan de aanbesteding voor de realisatie van de elektrotechnische installaties, inclusief advisering en ontwerp. Als onderdeel van een bouwteam hebben we dit project adequaat en slagvaardig uitgevoerd en – ondanks de coronaperikelen – binnen de afgesproken tijd opgeleverd.

20200715 Gemeente Overbetuwe (Van Internet) (2)
20200715 Gemeente Overbetuwe Foto Suzan Rijn En Waal Zaal
20200715 Gemeente Overbetuwe Foto Suzan Foyer (9)

Volledig elektrisch

Op dit prachtige project konden we al onze kennis en ervaring inzetten. Voor zowel het gerenoveerde gedeelte als de nieuwbouw ontwierpen en implementeerden wij diverse installaties: van de wandcontactdozen tot de verlichting, brandveiligheid, inbraakbeveiliging en camerabewaking. Vanuit duurzaamheidsoogpunt hebben we aanwezigheidssensoren aangebracht en een  gebouwbeheersysteem gerealiseerd. Hierdoor wordt in onbenutte ruimten niet onnodig energie verbruikt. Verder hebben we de data-infrastructuur en -installaties vernieuwd. Onder meer de nieuwe raadszaal beschikt over toekomstgerichte communicatievoorzieningen. Het nieuwe gemeentehuis is ‘all electric’. Om ook bij calamiteiten de stroomvoorziening te borgen, hebben we een noodstroomaggregaat geplaatst.

20200715 Gemeente Overbetuwe Foto Suzan Receptie (3)

Een draaiende omgeving

Tijdens de (om)bouw moest alles blijven functioneren. Het werken in een ‘draaiende omgeving’ vergt een goede planning en improvisatievermogen. Voor onder meer de verlichting en datacommunicatie hebben we tijdelijke voorzieningen aangebracht. De omschakeling naar de nieuwe installaties voerden we op een zaterdag uit om de reguliere werkzaamheden in het gemeentehuis niet te verstoren.

 

Tevredenheidsverklaring

We ontvingen voor het project een tevredenheidsverklaring. De opdrachtgever heeft flink bespaard op het adviestraject door de advisering aan ons uit te besteden. Hierdoor kon ca. 10% meer budget in het pand worden geïnvesteerd. In het fraai verbouwde en uitgebreide gemeentehuis heerst een prettige sfeer voor medewerkers en burgers. In 2021 hebben we ook een aanbesteding gewonnen om de door ons gerealiseerde installaties te servicen en onderhouden.

Meer informatie?

Wesley vertelt je meer.