/Media/Dcyebtsj/Logo Huisman

Rust en ruimte in een luxe werkomgeving

Duurzaam, comfortabel en ultramodern – recent is het nieuwe kantoorgebouw van Moors Constructie en Machinebouw in Bergharen opgeleverd. Huisman Etech Experts heeft als onderdeel van een bouwteam alle elektrotechnische installaties ontworpen en gerealiseerd.

Bouw & utiliteit
Bergharen
2023
Meer weten?

Meer weten?

Rolph vertelt je meer.

Trouwe klant

Je merkt het meteen als je binnenkomt; In dit pand heerst één en al rust. Het is sfeervol verlicht, er draait een fijn muziekje op de achtergrond en je hoort nergens herrie. Een heel verschil met het oude kantoorpand van Moors Constructie in Bergharen, dat gesloopt en volledig heropgebouwd is! In 2011 liet het bedrijf op deze locatie zijn kantine, kleedkamers, douches en lockerruimte vernieuwen. Ook toen mochten we alle elektrotechnische installaties realiseren. Moors Constructie is een klant van het eerste uur. Als het om elektrotechniek gaat, schakelen ze Huisman Etech Experts in.

 

     

 

Netaansluiting verzwaard

Voor het nieuwe kantoorpand verzwaarden we de aansluiting. Dit was nodig om de gebouw gebonden technische installaties te kunnen laten draaien. Ze hadden in hun voormalige pand 10 groepen, maar dat volstond niet voor de installaties en de zonnepanelen die ze nu hebben. Er zijn nieuwe kabels gelegd vanaf de trafo naar het kantoor, een nieuwe hoofdverdeler geplaatst en daarop de warmtepomp, de klimaatinstallatie, de zonnepanelen en de verlichting aangesloten.

JVG 3434
JVG 3438
JVG 3384

Comfortabel

Via een domotica-systeem worden onder meer de verlichting, screens en de toegangscontrole aangestuurd. In samenwerking met de klant en diens binnenhuisarchitect is een lichtplan uitgewerkt. Zo zijn op de muren dimbare ronde lampen verwerkt, die via KNX geregeld worden. We hebben de complete design- en werkverlichting gedaan, de nood- en vluchtverlichting en de terrein- en reclameverlichting. Alles wordt centraal geschakeld.     

 

Goed beveiligd

Verder waren we verantwoordelijk voor de inbraaksignalering in combinatie met de toegangscontrole. Het hele terrein is voorzien van camerabewaking. Als het alarm wordt ingeschakeld gaat de verlichting in de gangen uit, de screens gaan omhoog en de beeldschermen gaan uit. Kom je ’s ochtends binnen, dan begint automatisch een muziekje te spelen en gaan de schermen en de looprouting aan. Verder is door ons de complete brandbeveiliging verzorgd.

JVG 3402

Duurzaam

Via warmtepompen en door ons aangebrachte zonnepanelen op het dak wordt de nieuwbouw duurzaam voorzien van energie. Voor de deur zijn laadpalen voor e-auto’s geplaatst. In alle kantoren zit een bewegingsmelder om de bezettingsgraad te meten en de verlichting daarop af te stellen. Als er niemand aanwezig is, hoef je ook de lichten niet aan te laten. Dat bespaart energie.

 

                                                             

 

Bouwteam

We hebben ook de glasvezelinfrastructuur aangelegd ten behoeve van de datacommunicatie. Hierop zijn zowel het kantoorgebouw als de fabriek van Moors Constructie aangesloten. Kortom: een compleet plaatje, waaraan veel disciplines binnen Huisman Etech Experts hebben meegewerkt. De werkzaamheden zijn voorbereid en uitgevoerd in bouwteamverband met de opdrachtgever, de binnenhuisarchitect en andere betrokken partijen.

 

 

Het resultaat: een supermodern, duurzaam en comfortabel kantoorpand dat voldoet aan alle normen van deze tijd. En een opdrachtgever die voor 100% tevreden is!

Meer informatie?

Rolph vertelt je meer.